Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori

Koja je energetska učinkovitost stanova?

Zgrade su predviđene kao niskoenergetske te su i sustavi strojarskih instalacija predviđeni u skladu sa zahtjevima energetske učinkovitosti (energetski razred A+).

 
Oprema zgrade?

Armiranobetonska konstrukcija, demit fasada debljine 12 cm, vrhunska PVC stolarija: Podizno klizne stijenke, komarice, podizno klizne stijene i rolete na struju, termoizolacija ravnog krova stirodurom debljine 20 cm, hibridni pametni stanovi, parkirna mjesta opremljena elektropunjačem za vozila na električni pogon.

Tvrtka koja je projektirala zgradu?

Abstracto d.o.o., Kuzminečka 53, 10110 Zagreb

Grijanje i hlađenje stanova?

Dizalica topline kao osnovnu energiju za rad koristi toplinu okoliša te spada u alternativne sustave opskrbe energijom, odnosno više od 70 % potrebne toplinske energije za grijanje se dobije iz obnovljivih izvora
energije.
Grijanje: dizalica topline (podno grijanje)
Hlađenje: klima (split sistem)
Priprema tople vode: električni bojler (etažno)

U kojem se gradu i kvartu nalaze stanovi?

Nalaze se u Zagreb (Podsused). Lokacija je odlično prometno povezano autobusnim, tramvajskim i željezničkim linijama, koja se nalaze u krugu 300 metara. U blizini lokacije je vrtić, osnovna škola, tržnica, dom zdravlja, policijska postaja, pošta, ljekarna, trgovine i više trgovačkih centara. U blizini se također nalazi nekoliko izletišta. Položajem, sadržajima i prometnom povezanošću projekt ima kvalitete naselja centra grada, dok zatvorenim karakterom, razinom privatnosti i vizurama na zelenilo kvalitete mirnoga obiteljskog naselja udaljenog od gradske vreve. Moglo bi se reći: “Oaza prirode u uskome centru.”.

Oprema stana?

Online praćenje potrošnje za 16 potrošaća (pametni stan), klima uređaj za potrebe hlađenja ljeti, dizalica topline za potrebe grijanja zimi (podno grijanje), bojler za toplu vodu, parlafon, utičnice i prekidači, komarice, sanitarije, keramika u svim prostorijama osim spavaćih soba i dnevnog boravka. Parket (laminat) nalazi se u spavaćim sobama i dnevnom boravku, protuprovalna vrata, spremišta u podrumskom dijelu svako ima svoj prozor, fizički odvojena i povezana sa strujom sa pripadajućim stanom, parkirna mjesta opremljena sa elektro punjačem za automobil na električni pogon.
U podrumu se nalaze spremišta stanara. U prizemlju, 1. katu i uvučenom katu se nalaze po četiri stambene jedinice (4×3=12). Sve etaže su povezane unutarnjim stubištem.
Za predmetne građevine sukladno odredbama prostornog plana ostvareno je 12 parkirnih mjesta.
Stanovi će biti “pametni”.

Pronađimo zajedno mjesto koje zaslužujete

Language

Compare